Нива Переяславщини планує побудувати новий м'ясокмбінат

30 березня 2021, 12:56 2815

Група компаній «Нива Переяславщини» має намір побудувати новий м'ясокомбінат.

Про це заявив власник ГК «Нива Переяславщини» Олександр Мостіпан, йдеться у повідомленні компанії.

Він зазначив, що компанія минулого року практично завершила будувати 12-й комплекс, залишилися деякі доопрацювання, щоб його можна було ввести в експлуатацію. Крім того, стабільна робота компанії торік поклала початок будівництву заводу з рендерингу та нарощуванню елеваторних потужностей.

«Попри непростий рік у рослинництві, наші аграрії все-таки змогли забезпечити поголів«я якісним та поживним кормом, тому кількість поросят зросла із 220 до 257 тисяч. Придбали 11 одиниць техніки, серед них трактори, валкоутворювачі, телескопічні навантажувачі, спецтехніка для перевезення тварин, плуги, тюкопреси та інше», — додав Мостіпан.

Для м'ясопереробки, за його словами, взагалі рік був позитивним: перероблено 68,5 тис. голів, що на 10% більше тогорічного.

«Розширено нашу торговельну мережу… Минулого року ми відкрили для себе черкаський регіон і впевнено нарощуємо у ньому свою присутність, співпрацюємо із великими торгівельними мережами. Тут є значний резерв, бракує тільки виробничих потужностей, а от із появою нового м'ясокомбінату, ця робота вийде на новий рівень», — сказав він.

За словами Мостіпана, давні партнери компанії — ЄБРР та МФК — надалі готові фінансувати програми «Ниви Переяславщини» в рослинництві, виробництві комбікормів, будівництві нового м«ясопереробного заводу.


Для довідки: група компаній «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. т, щорічний експорт зернових — 100 тис. т. У структурі групи — свинокомплекси, комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, що випускає продукцію під ТМ «П'ятачок».