Нива Переяславщини модернізувала пункт приймання зерна

01 лютого 2021, 15:03 1772

Група компаній «Нива Переяславщини» модернізувала процес приймання зерна на комбікормовий завод — побудувала завальну яму.

Як говориться у повідомленні компанії, споруда забезпечить екологічність процесу вивантаження зерна.

«Із сучасною конструкцією завальної ями, яку ми маємо сьогодні, автомобіль із поля повністю заїжджає до приміщення, двері щільно закриваються, зерно висипається і одночасно із цим вмикаються потужні витяжки, вони витягуватимуть повітря з часточками пилу за принципом пилососа. Таким чином часточки пилу потраплятимуть до окремого рукава та накопичувача, а очищене повітря видуватиметься назовні. Такий же принцип закритого приміщення діятиме і при відвантаженні накопиченого пилу, а утилізуватись рештки будуть належним чином, бо врешті — це органічні і мінеральні дрібні домішки», — розповіли в компанії.

Уточнюється, що 6 шаф обслуговують по 7 тис. м3 очищуваного повітря.

«У перспективі усі наші приймальні ями будуть саме такими, нині вони напівзакриті. Таке обладнання не тільки елемент захисту екології, але і частина безпеки виробництва, бо всі, хто працює із зерном, розуміють, яким небезпечним може бути пил», — додали в «Ниві Переяславщини». 


Для довідки: група компаній «Нива Переяславщини» обробляє близько 23 тис. га, потужності зі зберігання зерна становлять близько 150 тис. тонн, щорічний експорт зернових — 100 тис. тонн. У структурі групи — дев'ять свинокомплексів, комбікормовий завод, забійний цех і м'ясокомбінат, який випускає продукцію під ТМ «П'ятачок».