НІБУЛОН завершив посівну: ярий клин склав 41 тис. га

01 червня 2021, 12:49 2211

Виробничі філії «НІБУЛОНа» успішно завершили посівну кампанію ярих культур.

Як говориться у повідомленні компанії, цього року основним викликом для аграріїв стала необхідність проведення посівної кампанії у стислі строки. Кількатижнева затримка у проведенні польових робіт була зумовлена затяжною весною, подекуди приморозками та повільним наростанням температур. Згодом інтенсивні опади третьої декади травня перешкоджали посівній у всіх без виключення регіонах країни.

«Використання передових методик контролю за якістю проведення сівби дозволило нам організувати проведення робіт у декілька змін: у денний та нічний час. А завчасне розуміння проблем сприяло ефективному плануванню логістики міжрегіонального переміщення техніки власними автомобільними тралами», — розказали в компанії.

Наразі посівну кампанію на запланованих площах завершено. Ярий клин компанії у сезоні 2021 склав майже 41 тис. га. Зокрема засіяно більше 16,1 тис. га кукурудзою, 22,5 тис. га соняшником, 1,2 тис. га сорго та 1,2 тис. га соєю.

Щодо озимих культур, то сьогодні їх стан кращий, ніж в аналогічний період минулого року. Насамперед це пов«язано з наявністю більшої кількості продуктивної вологи у ґрунті та опадами в останній декаді травня.

Наступним завданням аграріїв є проведення комплексу заходів щодо захисту озимих та ярих культур, догляду за ними.

«Фахівці виробничого відділу компанії вважають, що потенціал врожайності ранньої групи культур наразі вищий у південних та окремих центральних областях країни. Прогнозувати врожайність пізніх культур поки що рано, але передумови для отримання високого результату у поточному сезоні є: сівбу просапних культур проведено у стислі терміни, запаси вологи у метровому шарі ґрунту вищі у порівнянні з попередніми роками. Сприяють оптимістичним прогнозам й збалансований температурний та водний режим на початку вегетації рослин, розвиток і подальше впровадження інтенсивних технологій нашими аграріями, інтенсифікація систем мінерального живлення тощо», — підсумували в «НІБУЛОНі».


Для довідки: сновні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.