НІБУЛОН завершує посівну

11 травня 2018, 10:56 3231

Компанія «НІБУЛОН» станом на 10 травня повністю завершила посів кукурудзи, соняшнику, сорго і сої на Миколаївщині, Полтавщині, Вінниччині та Хмельниччині. У східному,  центральному та північному регіонах посів ярих майже завершено.

Як говориться у повідомленні компанії, філіями «НІБУЛОНу» вже виконано посів близько 13,5 тис. га кукурудзи та 18  тис. га соняшнику, що складає відповідно 81% та  86% від запланованих обсягів посіву. Сорго та соя посіяні  в обсягах до 50% площ. Увесь комплекс робіт із сівби компанія планує завершити вже цього тижня.

Зазначається, що у сезоні 2018 року «НІБУЛОН» зробив ставку на інтенсифікацію виробництва  — збільшення обсягів використання мінеральних добрив, поширення використання високопродуктивних широкозахватних агрегатів. У рамках виконання цього завдання проведено й оновлення парку сільськогосподарської техніки.  Завдяки цьому польові роботи вдалося виконати в оптимальні терміни, темп їх виконання зберігся на рівні минулих років.  

«Наразі виробничими філіями компанії розпочинається проведення позакореневих підживлень рослин, підготовка до внесення добрив та операції з догляду за посівами ярих культур», — додали в компанії.

Також уточнюється, що на підприємстві заплановано до сівби близько 44 тис. га ярих культур, у тому числі, 17 тис. га кукурудзи, 21 тис. га соняшнику, 2,5 тис. га сорго та 2 тис. га сої. У першій декаді квітня виконано посів 700 га ярого ячменю. Перезимувало і формує врожай 33,5 тис. га озимих культур, у тому числі 28,6 тис.  га пшениці, 1,6 тис. га ячменю озимого та 3,3 тис. га ріпаку.


Для довідки: Основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.