НІБУЛОН запустив «пілот» з річного перевезення кавунів

21 червня 2017, 12:10 3150

Компанія «НІБУЛОН» минулого тижня підписала угоду про співпрацю з місцевими фермерами, торговельною мережею «Сільпо» і компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» за підтримки USAID.

Таким чином, дано старт пілотному проекту «Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції», повідомляють в компанії.

Як зазначають в «НІБУЛОНі», через складнощі із здороженням автомобільних перевезень, логістикою і збутом близько 30% врожаю кавуна залишається на полі. Окрім того, оскільки кавуни вантажаться переважно насипом, ще 10-13% продукції зазнає механічних пошкоджень і стає непридатною для продажу. Новий ланцюжок постачання плодово-овочевої продукції, що запущений у Голій Пристані, допоможе вирішити більшість із цих проблем.

«Ми вважаємо, що за допомогою цього пілотного проекту, із залученням фермерів, ми зможемо протестувати цю інноваційну схему поставок сільгосппродукції з Херсонської області до Києва», — зазначив керівник проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку» Патрік Рейдер.

При цьому, за словами генерального директора «НІБУЛОНу» Олексія Вадатурського, на Дніпрі у компанії досить підприємств, де може здійснюватися подібна діяльність: у Херсонській області два підприємства, у Запорізькій області — теж два, і так далі. Отже, можна організувати доставку сільгосппродукції, і доставляти стільки, скільки потрібно.

Доставляти продукцію до Києва в компанії обіцяють протягом 5 днів.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.