НІБУЛОН показав, як освоїв гроші ЄІБ

15 червня 2017, 10:00 2314

Компанія «НІБУЛОН» сьогодні, 15 червня, відкриває перевантажувальний термінал для зернових та олійних культур філії «Хортиця» (с. Біленьке у Запорізькій області).

Про це повідомляється на сайті компанії.

Як зазначається, термінал зведено за кошти Європейського інвестиційного банку, який виділив компанії кредит на загальну суму $74 млн.

Будівництво на ділянці більше 6 га розпочалося 10 березня, в ньому було задіяно 100 підрядних організацій. 

Новозведений комплекс забезбечить 120 робочих місць та має наступні технічні характеристики: об’єм зберігання зерна – 77 тис. т, добова потужність сушарок — 4 тис. т, добова потужність з відвантаження на водний транспорт — 12 тис. т. Загальна потужність комплексу з відвантаження – 716,8 тис. т/рік.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.