НІБУЛОН досяг одного з кращих показників експорту

14 серпня 2017, 12:17 2785

Група компаній «НІБУЛОН» в 2016/17 МР зберігла лідируючі позиції серед українських експортерів зернових культур.

Більше сільгосппродукції, ніж у 2016/17 МР, компанії вдалося експортувати лише у 2009/10 МР та 2015/16 МР, говориться у повідомленні компанії

«Таким чином, у рейтингу українських експортерів «НІБУЛОН» впевнено посідає перше місце, експортувавши 4,65 млн тонн сільгосппродукції», — говориться у повідомленні компанії.

Географія експорту «НІБУЛОНу»: країни Африки, Близького  Сходу,  Європи, Південно-Східної Азії, Китаю та Індії. Підприємство   залишається   партнером   провідних  урядових  покупців: Генерального агентства з постачань продовольства   (GASC)   в   Єгипті   та   Міністерства   торгівлі  та промисловості   Йорданії.

Також компанії вдалося побудувати торговельні відносини з виробниками біоетанолу в країнах Європи та налагодити прямі поставки  вітчизняної кукурудзи на заводи з виробництва «зеленого» палива.

«Окрім збільшення присутності та впливу на існуючих ринках збуту компанія продовжує своє становлення як експортера продукції в країнах Південно-Східної Азії та Західної Африки», — додали в агрокомпанії.

Відзначається, що «НІБУЛОН» також налагодив співробітництво з Зерновою асоціацією Саудівської Аравії, яка з початку 2017 р. стала новим та єдиним державним органом з імпорту ячменю. Українська агрокомпанія на тендері виграла певні обсяги та вже почала їх активно відвантажувати в рамках виконання взятих на себе тендерних зобов'язань.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.