НІБУЛОН планує побудувати ще один порт на Херсонщині

03 грудня 2018, 09:53 3217

Компанія «НІБУЛОН» планує в наступному році збільшити потужності перевантажувального термінала філії «Голопристанська» (Херсонськая обл.) на 20 тис. тонн, а також розширити потужності цього підприємства з приймання рису.

Про це заявив генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський  під час засідання Ради регіонального розвитку Херсонської області

Він зазначив, що компанія продовжить реалізацію інвестиційної програми на Херсонщині, адже тут вже функціонують два перевантажувальні термінали «НІБУЛОНу» — у с. Козацьке та м. Гола Пристань.

У планах компанії на найближчі два роки — переорієнтувати практично всі свої вантажі на Дніпро та перевозити водою 4 млн тонн продукції на рік. Це дозволить суттєво зменшити навантаження на автошляхи.

Ще один інвестицій проект, презентований на раді компанією «НІБУЛОН», — будівництво порту в с. Олександрівка Білозерського району

«Цей порт  — велика перспектива для розвитку всієї Херсонщини. Це надскладне завдання і дуже великі інвестиції, але наша компанія спроможна це зробити лише за п'ять років», — зазначив Олексій Вадатурський.


Для довідки: Основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим в м.Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь в більш ніш 20 країн світу.