НІБУЛОН відкриє новий перевантажувальний термінал у травні

14 лютого 2017, 08:52 2494

Компанія «НІБУЛОН» планує здати в експлуатацію термінал у м. Гола Пристань (Херсонська область) уже 1 травня.

Про це повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв під час робочої поїздки до Голопристанського району.

В ОДА зазначають, що новий комплекс дозволить значно полегшити логістику, зменшити витрати аграріїв при транспортуванні зернових і олійних культур для сільгосптоваровиробників, а подальший розвиток судноплавства по Дніпру істотно зменшить техногенне навантаження на автодороги України.

«Сучасне європейське підприємство дозволить транспортувати по річці близько 0,5 млн т вантажів на рік, автомобільні дороги в області будуть розвантажені за рахунок 21 тис. вантажівок. Крім того, це дасть позитивний екологічний ефект за рахунок значного скорочення викидів продуктів згорання палива в атмосферу», — зазначив Гордєєв.

Відзначається, що потужність відвантаження на водний транспорт складе 12 тис. т на добу. Побудоване причальне спорудження, довжиною 120 м і шириною 18 м, дозволить завантажувати несамохідні судна (довжиною 90 м). 

«Нині будівництво відбувається згідно графіку. До 1 березня буде забито 2,6 тис. паль. Важливою також є і практика створення 120 робочих місць на підприємстві, оскільки основну частку працюючих становлять жителі району», — наголосив голова ОДА.


Для довідки: «НІБУЛОН» — один з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничих філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівний-судноремонтний завод і судноплавна компанія.