НІБУЛОН розпочав другий етап днопоглиблення Південного Бугу

02 січня 2018, 11:31 3483

Компанія «НІБУЛОН» 30 грудня 2017 р. розпочала другий етап днопоглиблювальних робіт за проектом на судновому ході р. Південний Буг.

Як говориться у повідомленні компанії, роботи стартували з найбільшого перекату суднового ходу Південного Бугу — Костянтинівського   перекату.

«На цьому етапі передбачено поглиблення Костянтинівського перекату до 2,5 м.  Загальна довжина ділянки днопоглиблення на перекаті становить 2 км.  В цілому, робоча глибина фарватеру річки буде доведена до 2,5 м», — говориться у повідомленні компанії.

Роботи виконуватимуться за допомогою унікального самохідного надпотужного днопоглиблювального судна «Миколаївець».

Днопоглиблювальні роботи, як очікується, мають бути завершені до початку нересту. Після завершення днопоглиблення на Південному Бузі, компанія планує перейти до великих планів на Дніпрі, у районі будівництва нових перевантажувальних терміналів.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.