НІБУЛОН добудовує перевалочний комплекс на Луганщині

20 вересня 2016, 17:00 3538

У м. Сватове Луганської області завершуються загальнобудівельні роботи в рамках зведення компанією «НІБУЛОН» комплексу з приймання та відвантаження зернових та олійних культур на залізничний та автомобільний транспорт.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Реалізація проекту проходить швидкими темпами. Так, перша виробнича нарада у м. Сватове відбулась 28 серпня, а вже 1 жовтня підприємство буде введено в експлуатацію.

«На момент початку роботи обсяг зберігання сільгосппродукції на унікальному та компактному підприємстві (площею трохи менше 2 га) складатиме 10 тис. то. А вже до 1 липня 2017 р. обсяг буде збільшено до 25 тис. т. Окрім того, до цього моменту на підприємстві буде встановлено і сучасний сушарний комплекс. Потужність відвантаження на залізничний транспорт складатиме понад 4 тис. т на добу», — розповіли в «НІБУЛОНі».

На новому об'єкті буде встановлено обладнання SCAFCO (США), Cimbria A/S (Данія) та Simatek A/S (Данія). Очистку дощових вод, зібраних з території елеватора, буде забезпечувати сепаратор нафтопродуктів та проточне фільтруюче біоплато. Кількість новостворених постійних робочих місць сягне 55.

«Комплекс буде орієнтований на безперервну перевалку збіжжя з українського сходу, а не на його тривале зберігання», — додали в компанії.


Для довідки: «НІБУЛОН» — один з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничих філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівний-судноремонтний завод і судноплавна компанія.