На молочній фермі Кищенці знизилась продуктивність

13 лютого 2021, 08:00 2819

У 2006 році на молочній фермі «Кищенці», де утримується 1400 голів корів, надій на одну корову становив 4 л/день, минулого року — 37 л/день, цьогоріч продуктивність знизилась до 22 л/день.

Про це повідомив директор ТОВ «Кищенці» Корнеліс Хендрік Хузінха під час онлайн-заходу в рамках Eurotier Digital на тему: «Сучасне тваринництво — потенціал для інвестицій в Україні».

«Оскільки 2020 рік був засушливим, якість вирощування була не такою високою, і тому продуктивність на молочній фермі знизилась. Цьогоріч є проблема з якістю кормів, особливо кукурудзи, але ця проблема є в усьому світі», — зазначає Корнеліс Хендрік Хузінха.

За його словами, раніше були ціни на молоко від 0,5 до 0,7 $/л, зараз — 0,35 $/л.

«Наразі собівартість молока складає 25-28 центів за літр. Свою продукцію постачаємо компанії «Молокія» в Тернопіль. Що стосується переробки молока, то майбутнє за кооперацією фермерів. Об'єднавшись, вони можуть працювати з великими переробниками», — стверджує Корнеліс Хендрік Хузінха.

Також він повідомив, що у виробничу систему інвестовано близько 10 млн євро, щоб розширити молочну ферму для утримання 3,5 тис. голів.


Для довідки: ТОВ «Кищенці» — підприємство, засноване в грудні 2001 року. Займається тваринництвом (ВРХ і свині), рослинництвом (вирощує зернові та технічні культури). Обробляє близько 15,7 тис. га орних земель, розташованих у межах Жашківського і Маньківського районів Черкаської області.