На елеваторі Cygnet у Житомирській області переважає давальницьке зерно

25 серпня 2021, 15:09 2653

Сезон на елеваторах «Сігнета» (Cygnet) розпочався з приймання пшениці. У с. Козятин (Вінницька обл.) приймали зерно лише «Сігнет-Центру», а на елеваторі с. Андрушки (Житомирська обл.) — і власне зерно, і давальницьке.

Про це пише корпоративна газета.

«На елеваторі в селі Козятин пшеницю приймають уперше. Але, на мою думку, все пройшло вдало, адже колектив пройшов належне навчання перед початком сезону. Приймали пшеницю другого, третього та четвертого класу. Зерно цьогоріч якісне, сушити не було необхідності, все за нормами ДСТУ», — розповідає начальник елеватора с. Козятин Олександр Діденко.

Начальник елеватора с. Андрушки Сергій Гуцулюк розповів, що всі 22 дні приймання пшениці пройшли плавно, без особливого навантаження, немов на одній хвилі.

«Цього року ми багато пшениці прийняли від давальців, якщо в цифрах, то близько 7,5 тис. т власного зерна та 16,5 тис. т — давальницького. Черги та простоїв транспорту на елеваторі не було», — додав він.

Станом на середину серпня на елеваторах активно відбувається відвантаження та підготовка до приймання нових культур.

«На початку серпня завершилося приймання зерна, активно розпочалося відвантаження зерна у вагони. Наступною культурою у нас буде соняшник, а тоді — кукурудза. Прийматимемо не лише зерно компанії, готові також працювати із поклажодавцями, адже потужності елеватора дозволяють», — розказує Олександр Діденко.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях. Компанія вирощує цукровий буряк, сою, пшеницю і кукурудзу. Оперує двома елеваторами — в с.Андрушкі (Житомирська обл.) і с.Казятин (Вінницька обл.).