Мрія планує запустити 15 станцій для змішування ЗЗР

12 липня 2018, 13:14 4366

Агрохолдинг «Мрія» в бюджеті на 2018 рік на розвиток власних інновацій та досліджень запланував понад 10 млн грн.

Про це розповів керівник  Управління агрономічної експертизи агрохолдингу «Мрія» Олександр Хмелюк в інтерв'ю Agravery.

Зокрема, виділено близько 2,5 млн грн на проект змішувальної станції засобів захисту рослин (ЗЗР) та близько 7,65 млн грн на проект по управлінню якістю ґрунтів.

«Мрія», за його словами, за кілька років планує запустити 15 змішувальних станцій засобів захисту рослин (ЗЗР) для підвищення їх ефективності, контролю використання та точного дозування.

«Хочемо без втрати ефективності мінімізувати норми ЗЗР за рахунок якісно підготованої води та більш точного дозування препарату. Ми підрахували, що навіть 5-10% економії ЗЗР завдяки використанню змішувальної станції дозволять окупити її за рік використання на площі близько 6 тис.га. Якщо наш експеримент буде вдалим, у наступні роки плануємо обладнати змішувальні станції на кожному блоці, тобто запустити 15 нових станцій», — наголосив Хмелюк.

До кінця цього року в агрохолдингу перевірятимуть ефективність робочого розчину у полі,  порівняно з заправкою вручну та будуть випробовувати зменшення доз внесення ЗЗР.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 165 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ — 380 тис. т.