Мрія почала підживлення озимих і готується до посівної

17 лютого 2017, 10:28 2868

«Мрія Агрохолдинг» приступив до польових робіт: розпочато підживлення озимих культур під урожай 2017 року.

Роботи стартували у Чернівецькій області, де вже проводиться внесення селітри аміачної під озиму пшеницю, на черзі — Івано-Франківська область, повідомляє прес-служба компанії.

Також відмічається, що «Мрія» активно готується до початку посівної кампанії. Закуплено понад 30 тис. посівних одиниць насіння на суму понад $3 млн, 22 тис. т мінеральних добрив на суму $6 млн, придбано запчастини на всю техніку, яка буде задіяна на весняних польових роботах, триває закупівля ЗЗР.

Агрохолдинг продовжує відновлювати свій технічний парк: на початку 2017 р. компанія закупила і вже отримала напівпричепи, сівалки, навантажувачі та паливозаправники на суму $1,1 млн. Наступної поставки техніки «Мрія» очікує в березні.

«Основну ставку в цьому сезоні, крім озимої пшениці, плануємо зробити на соняшник і кукурудзу, — коментує операційний директор агрохолдингу Андрій Григоров. — З огляду на те, що кукурудза добре зарекомендувала себе в минулому сезоні, збільшимо площі під цю культуру. Також у зв'язку із високим попитом на цукровий буряк в нашому регіоні прийняли рішення відновити вирощування цієї культури».


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ — 600 тис. т.

Восени минулого року під урожай 2017 р. «Мрія» засіяла 55,3 тис. га, з яких 40,1 тис. га — озима пшениця, 14,6 тис. га — озимий ріпак, 0,6 тис. га — інші культури.