Молодих лідерів відберуть для участі в аграрному саміті в Европі

16 вересня 2016, 14:30 2677

Компанія Bayer, спільно з асоціацією Groene Kring і Федерацією молодих фермерів, проведе третій Міжнародний молодіжний аграрний саміт Global Youth Ag-Summit в Брюсселі (Бельгія) та запрошує до участі молодих лідерів зі всього світу.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Як відмічають в Bayer, зважаючи на все більше віддалення молоді від сільського господарства і прогнози збільшення чисельності світового населення до десяти мільярдів до 2050 р., стратегічне мислення, довгостроковий підхід і творчий підхід стають вкрай необхідними для розробки рішень, які дозволять наступному поколінню виробників продуктів харчування здолати глобальні аграрні проблеми. Саме тому компанія Bayer і дві бельгійські асоціації молодих фермерів, Groene Kring і Fédération des Jeunes Agriculteurs, запрошують молодих лідерів думок з усього світу подати свої заявки на участь у Global Youth Ag-Summit, який відбудеться з 9 по 13 жовтня 2017 року у Брюсселі. 

Близько 100 відібраних молодих делегатів з усього світу обмінюватимуться ідеями, будуть розробляти рішення і брати участь у відкритій дискусії з одного з найскладніших питань у світі: «Як нам годувати голодну планету найефективніше?»

Щоб подати заявку, молодим людям віком від 18 до 25 років пропонується представити своє еcе, що розкриває бачення основних причин відсутності продовольчої безпеки і можливого впливу цього на зростаюче населення. Тема есе заснована на Цілях сталого розвитку, прийнятих ООН. Ключовими критеріями відбору для участі в саміті будуть здатність продемонструвати оригінальні ідеї і щире прагнення зробити свій внесок у формування майбутнього. Заявки-есе приймаються онлайн до 13 січня 2017 р.. Дізнатися більше можна за посиланням.

«З цього року амбіційні студенти українських ВНЗів мають можливість позмагатися за участь у цьому саміті, надіславши заявку. Основою для поїздки буде есе, котре оцінюватимуть експерти ТОВ «Байєр», представники наукової спільноти національного університету біоресурсів і природокористування України та інших некомерційних організацій», — відмічають в компанії.

У 2015 році делегати з 33 країн склали Декларацію Канберського Міжнародного молодіжного аграрного саміту (Canberra Youth Ag-Declaration),орієнтований на практичні дії план з рекомендаціями про те, як молодь може здійснити максимальний вплив на глобальну продовольчу безпеку. Дана декларація в подальшому була винесена на обговорення Комітету з питань всесвітньої продовольчої безпеки ООН у Римі.

«Представляючи 33 країни і привносячи з собою різний досвід і знання, всі 100 делегатів склали унікальні і різноманітні перспективи і обговорили ідеї та шляхи вирішення глобальної продовольчої проблеми. Це було вражаюче — споглядати, як всі ми, сповнені ентузіазму, прийняли виклик і сформували спільне бачення того, як нам прогодувати голодну планету», — згадує делегат саміту із Кенії, який був обраний зачитати декларацію в ООН, Самба Ума Заблон.

У 2017 р. цей рух продовжиться у європейській столиці.


Для довідки: Молодіжний аграрний саміт (YouthAg-Summit) є глобальною молодіжною конференцією, націленою надихнути і об'єднати наступне покоління молодих лідерів аграрного сектора і суміжних галузей. 100 молодих лідерів віком від 18 до 25 років зі всього світу зустрічаються на саміті з тим, щоб обмінятися думками і створити відкритий діалог з одного з найскладніших питань у світі: як нагодувати голодну планету? Молодіжний аграрний саміт є складовою частиною програми аграрної освіти і спрямований на підвищення рівня інформованості населення в усьому світі з питань продовольства і сільського господарства.