Молочний Альянс збільшить інвестиції в розвиток

06 грудня 2016, 10:45 2351

Холдинг «Молочний Альянс» планує зберегти переробку молока на рівні 360 тис. т в 2017 році, а також інвестувати 90 млн грн у розвиток, у тому числі у випуск на ринок нових категорій продукції.

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову спостережної ради Сергія Вовченка, передають «Українські новини».

«У наступному році ми плануємо переробити не менше, ніж цього року. Це приблизно 360 тис. т молочної сировини. Таким чином, обсяги переробки молока підприємствами групи компаній «Молочний Альянс» не скоротяться, а залишаться на рівні поточного року», — зазначив Вовченко.

З його слів, в Україні зараз спостерігається скорочення загального виробництва молока, але й споживання також падає через економічні проблеми.

Вовченко також повідомив, що дещо збільшиться в наступному році обсяг інвестицій у розвиток компанії — якщо на поточний рік передбачено кошти в розмірі 82 млн грн, то в 2017 г. планується освоїти 90 млн грн, при цьому сума може змінитися у разі курсових коливань.

В 2016 році інвестиції направлялися на поліпшення якості продукції, а також на випуск нових асортиментних позицій. «Насамперед, у наступному році ми плануємо випуск нової категорії продукції в дитячому сегменті. Це молочне харчування для дітей віком 3+. Для випуску цієї продукції на завод дитячого молочного харчування «Яготинське для дітей» буде придбано нове обладнання», — зазначає Вовченко.

Крім того, планується випуск нових позицій молочної продукції з незбираного молока на «Яготинському маслозаводі», для чого необхідно буде нове сквашувальне й фасувальне обладнання.Також компанія, зі слів Вовченка, має намір працювати над новими видами сирної продукції.

Інвестиції необхідні й для підтримки встановленого раніше обладнання.


Для довідки: «Молочний Альянс» — група компаній, яка об'єднує в собі підприємства по переробці молока: Пирятинський, Баштанський, Городенківський, Золотоніський сирзаводи, Яготинський маслозавод філія «Яготинське для дітей». Випускає продукцію під торговими марками «Славія», «Пирятинъ», «Яготинське», «Яготинське для дітей», «Здорово!» та ін.