Думка: Зібрати врожай допоможе десикація

03 липня 2020, 09:52 2440

Цього року весною була нестача вологи, а наприкінці травня випала значна кількість опадів. Відповідно, після посушливих та прохолодних умов з'явилась волога та висока температура, що призвело до додаткового проростання бур'янів.

Про це йдеться в повідомленні LNZ Web.

«Проблемою стало те, що фаза розвитку озимих культур вже не відповідала регламенту внесення гербіцидів. Найчастіше внесення гербіциду було пізнім за фазою розвитку культури або ж цьому заважали дощі. Для розв'язання цієї проблеми варто проводити десикацію», — коментують у компанії.

Десикація — це процес підсушування рослин з метою прискорення дозрівання та полегшення збирання врожаю, що особливо ефективно при забур'яненості та несприятливих погодних умовах.

Дикват. Контактні десиканти, які можуть висушити рослину за короткий час. Вони не впливають на енергію проростання, однак теж мають нюанси застосування. Занадто рання обробка при високій вологості культури може призвести до втрат якості врожаю.

Десиканти на основі диквату: Диквалан (дикват, 150 г/л), Реглон® Ейр (дикват, 200 г/л), Реглон® Форте (дикват іону, 200 г/л).

Гліфосат. Має системну дію і здатний швидко рухатися всередині рослини, однак для якісного ефекту йому потрібен час. Тому ним краще працювати, коли рослини активно вегетують. Варто зазначити, що в такому випадку він може призвести до зниження схожості насіння, тому для насіннєвих посівів та пивоварного ячменю застосовувати його не рекомендується.

Десиканти на основі гліфосату: Напалм (ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л), Напалм Форте (калійна сіль гліфосату, 550 г/л).