МХП вп'яте довів свою екологічну безпеку

22 листопада 2018, 13:20 2339

Агрохолдінг МХП п’ятий рік поспіль виборює статус переможця Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека».

Цього року холдинг визнали лідером у номінації «Системний підхід до управління та впровадження більш чистих технологій виробництва», говориться у повідомленні компанії.

За перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Екологічна якість та безпека» боролися близько 80 великих українських підприємств, із яких лише 18 вийшли у другий тур.

Церемонія нагородження переможців, яких визначила експертна група Головної конкурсної комісії з провідних фахівців галузі, відбулася в межах секції «Екологія — GREENMIND» під час Міжнародного форуму «Innovation Market».

«Ця перемога і премія — визнання наших досягнень щодо послідовної реалізації екологічної політики, яка визначає стандарти та принципи діяльності МХП. Як публічна міжнародна компанія, продукція якої представлена на ринках багатьох країн світу, підприємства Групи активно впроваджують у своїй діяльності інноваційні технології та найсучаснішу техніку і засоби, а також переймають передові міжнародні технології для збереження довкілля», — прокоментував вручення нагороди головний еколог МХП Олександр Семенець.

За його словами, екологічна стратегія компанії передбачає планування екологічної діяльності на декілька років вперед і включає управління у сфері екології на підприємствах холдингу, зниження викидів парникових газів і впровадження системи екологічного менеджменту.

«МХП активно підтримує суспільні екологічні ініціативи національного рівня, а також у регіонах присутності компанії. Ми активно ділимося цим досвідом з іншими представниками бізнесу, науковцями, громадськими об»єднаннями«, — додав Семенець.


Для довідки: конкурс «Екологічна якість та безпека» з 2001 року щорічно проводить Всеукраїнська громадська організація «Жива планета» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Мета конкурсу — виявлення та популяризація найкращих досягнень вітчизняних компаній у галузі управління екологічною безпекою та впровадження технологій більш чистого виробництва.

Експерти Головної конкурсної комісії вже п«ятий рік поспіль серед багатьох компаній визначають МХП переможцем Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека». У 2014–2016 та 2018 роках Група виборола першість у номінації «Системний підхід до управління та впровадження більш чистих технологій виробництва». У 2017 році експертна група конкурсу визнала МХП лідером у номінації «Розвиток більш чистих технологій виробництва».