МХП планує збільшити виробництво курятини до 730 тис. т на рік

21 листопада 2017, 14:17 4089

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» анонсував початок будівництва другої черги Вінницької птахофабрики, а також найбільшого у світі біогазового комплексу, який працюватиме на курячому посліді.

Про це повідомив 21 листопада 2017 р. голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк під час відвідання Вінницької птахофабрики у Ладижині.

За його словами, будівництво другої черги Вінницької птахофабрики ставить на меті до 2020 р. збільшити виробництво курятини до 730 тис. т на рік.

Також Косюк поділився деталями будівництва біогазового комплексу.

«Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, але й у світі. І його найголовніша складова — це екологічність. По перше, ми вирішуємо задачу утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб», — сказав Косюк.

Він зазначив, що новий біогазовий комплекс — це не тільки перехід на «зелену енергію», але і значні капітальні інвестиції та робочі місця у Вінницькій області.


Для довідки: раніше голова правління «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк анонсував проект з будівництва нового біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці. Проект передбачає 2 етапи. У першому — заплановано переробку 460 т курячого посліду на добу, у другому планується подвоєння цього обсягу. Наприкінці будівництва у 2020 році проектна потужність складе 20 МВт. Орієнтовна вартість біокомплексу — близько $27 млн.

МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.

Компанія за підсумками 2016 р. виготовила 601,2 тис. т курятини.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua