МХП придбав долю в мережі онлайн ресторанів

11 серпня 2021, 09:16 8961

Агрохолдинг МХП інвестував у Food tech стартап Foodz Ukraine. Контроль за Foodz залишився у засновників, Дениса та Яни Кривенків. МХП отримав близько 20% компанії.

Суму угоди сторони не розголошують, повідомляє «Економічна правда».

«В рамках співпраці відбулося два раунди інвестицій. На етапі тестування гіпотез, ми переконались, що бізнес-модель працює. Далі ми відслідковували ріст кількості замовлень та провели другий транш фінансування компанії. МХП прагне поглиблювати відносини з ресторанним бізнесом та наблизити компанію безпосередньо до споживача. Ми переконані, що бізнес в форматі dark kitchen, який зараз активно росте у всьому світі, має перспективи в Україні», — прокоментував радник голови правління МХП Дмитро Зозуля.

Компанія Foodz розвиває мережу онлайн-ресторанів в Києві з початку 2020 року. Пілотний проєкт засновники бізнесу запускали самостійно. Після підтвердження життєздатності бізнес-моделі компанія залучила зовнішні інвестиції. З початку 2020 року в Foodz інвестовано понад $2 млн.

«МХП виступає не тільки як інвестор, але й як стратегічний партнер, який ділиться власною експертизою у питаннях розвитку бізнесу. Залучення МХП в якості інвестора дозволить швидшими темпами розвивати бізнес та розширювати мережу віртуальних ресторанів в інших містах країни. Наш фокус на даному етапі розвитку зосереджений на зростанні клієнтської бази та кількості замовлень, налаштуванні системи поставок та вдосконаленні ІТ-інфраструктури», — зазначив генеральний директор Foodz Ukraine Денис Кривенко.

Для довідки: з початку заснування бізнесу Foodz відкрила 15 кухонь у столиці. Серед них — десять власних і п«ять у партнерстві з Glovo. Клієнтська база зросла до 100 тис. споживачів. У 2020 році об»єм продажів компанії досяг 35 млн грн, а ресторанами опрацьовано близько 100 тис. замовлень. Зараз у Foodz працює понад 220 працівників, мережа покриває весь Київ, а під її управлінням знаходяться 12 брендів ресторанів: Greenbar Cafe, Супчик Салатик, Шанхайський Кіт, Chackmak Doner, PokeOke та інші.