МакДональдз збільшив кількість української продукції до 70%

20 червня 2018, 11:17 5300

Більшість інгредієнтів для бургерів «Маестро» виготовлені українським постачальниками МакДональдз. Загалом, за останніх 5 років компанія збільшили обсяг витрат на продукцію українських компаній з 37% до близько 70%.

Про це розповіла директор з організації поставок компанії МакДональдз в Україні Інна Мчедлешвілі.

«100% яловичі біфштекси з Вінниці, булочки з Дніпра, помідори та салат з Київщини. Для нас важливо постійно розширювати співпрацю з українськими постачальниками. Це дає змогу здійснювати внесок у розвиток українських підприємств і місцевої економіки, а також спростити процес закупівлі і постачання, знизити собівартість продукції. На сьогодні МакДональдз співпрацює з близько 50 місцевими компаніями», — сказала вона.

Джерело фото: McDonalds Україна
Джерело фото: McDonald's Україна

«N.B!» Звідки їжа. Розкладемо МакМеню на частинки

Одна з компаній, яка є постчальником салатів та овочів в мережу — компанія «Фіно Верде», налагодила процес вирощування та переробки нового виду салату — батавія, спеціально для нового бургера «Маестро Класік».

Джерело фото: McDonalds Україна
Джерело фото: McDonald's Україна

«Вирощування салату, зокрема, батавії, вимагає як делікатного догляду, сучасних технологій, так і відповідних природних умов. Перед тим, як розпочати вирощувати салат батавія в Україні, а точніше у Броварському районі, фахівці «Фіно Верде» консультувалися з іспанськими колегами, які мають відповідний досвід. Вперше ми протестували вирощування цього салату в Україні для МакДональдз влітку 2017 року», — розповів генеральний директор АВМ Holding, співвласник компанії «Фіно Верде» Хосе Луїс Абеянеда Мартінез.

Він також додав, що «Фіно Верде» одна з перших компаній, яка налагодила промислове виробництво салату батавія в Україні на відкритому грунті.


Для довідки: МакДональдз® в Україні є лідером у галузі ресторанів швидкого обслуговування в Україні. Перший заклад МакДональдз® в Україні було відкрито 24 травня 1997 у Києві.

Компанія «Фіно Верде» є частиною ABM Holding, який був заснований у 1983 році у регіоні Мурсія на півдні Іспанії та який спеціалізується на вирощуванні салатів та овочів. «Фіно Верде» розпочала роботу в Україні у 2014 році, налагодивши діяльність підприємства у с. Макарів (Київська обл). Виробнича площа підприємства складає 1944,00 м2. Загалом у налагодження виробництва в Україні, компанія «Фіно Верде» інвестувала 5,5 млн. євро.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua