Луценко: Укрспирт треба терміново приватизовувати

26 січня 2018, 09:50 2957

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що державне підприємство «Укрспирт» необхідно приватизувати.

«Моя особиста думка: «Укрспирт» треба терміново приватизовувати!», — написав Луценко на сторінці у Facebook.

Він нагадав, що минулого року було скоєно вбивство колишнього керівника «Укрспирту» та замах на вбивство діючого заступника цього підприємства. 

«Головною військовою прокуратурою ГПУ та ГСУ Нацполіції проведена величезна робота з розслідування цих злочинів, викрито всю ієрархічну структуру та учасників злочинної організації, а їх протиправну діяльність припинено», — сказав Луценко.

За його словами, у грудні 2017 року одночасно було проведено понад 60 обшуків у різних регіонах України та затримано 6 активних учасників злочинної організації. Керівника злочинної організації, в якості якого підозрюється колишній директор ДП «Укрспирт» Михайло Лабутін, затримано на території Румінії, куди направлено запит щодо його екстрадиції в Україну.

«Лабутін підозрюється у розтраті грошових коштів вказаного державного підприємства на загальну суму понад 261 млн грн, а також в організації згаданого умисного вбивства екс-директора «Укрспирту», замаху на умисне вбивство заступника керівника «Укрспирту», замаху на умисне вбивство з використанням протипіхотної міни президента однієї із спортивних федерацій; замах на умисне вбивство з використанням саморобного вибухового пристрою приватного підприємця», — повідомив Луценко.

Крім того, встановлено, що учасники зазначеної злочинної організації планували вчинення інших умисних вбивств інших осіб, серед яких і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, додав генпрокурор. Досудове розслідування триває.