LNZ Group зібрала нові сорти австрійської селекції

28 вересня 2017, 13:09 2572

Компанія LNZ Group на початку вересня розпочала збір урожаю на полях трьох кластерів (Шполянському, Черкаському та Сумському).

Як говориться у повідомленні LNZ Group, цього року аграрії компанії окрім традиційних товарних та гібридних соняшника і кукурудзи збирають нові перспективні сорти гороху та сої австрійської селекції компанії Saatbau Linz, які наразі лише з«являються на ринку.

«Станом на сьогодні, вже зібрано 4,5 тис. га сої, 4 тис. га соняшника, 4 тис. га кукурудзи, 1,8 тис. га гібридного соняшника, 2,3 тис. га гібридної кукурудзи. Щоправда поки не розпочався збір кукурудзи на Сумщині. Це північний регіон, там ця культура ще не дозріла, тому ми плануємо розпочати її збір десь за два тижні», — розповів про перебіг кампанії директор з аграрного виробництва LNZ Grouр Роман Франчук. 

За його словами, компанія вже зібрала урожай насіннєвої сої (близько 200 т) та гороху (117 т) нових перспективних сортів.

«Ми уклали ліцензійну угоду на виробництво з компанією Saatbau Linz, тому являємося власниками цього насіння. На сьогодні горох — досить затребувана культура, тому ми додали її до нашого портфоліо насіння», — зазначив Франчук.

Він наголосив, що цьогоріч збиральна кампанія розпочалась у планові терміни. На жнива LNZ Group задіяла 22 власних комбайни, з них 5 — спеціалізовані комбайни зі збирання кукурудзи в початках, а також 42 одиниці вантажного автотранспорту.

«Збір урожаю розпочався організовано, сподіваємось, що завершити його зможемо теж в оптимальні строки. Тривалість  збору культур залежатиме від погодніх умов, адже на темпи польових робіт можуть вплинути дощі. Тож поки не можна дати точні прогнози  щодо часу завершення всіх робіт. Орієнтовно жнива плануємо завершити до кінця листопада», — повідомив Франчук.

На Лебединському насіннєвому заводі вже провели всі необхідні підготовчі роботи  для переробки урожаю.  

«Завод налаштований приймати заплановані об'єми насіння згідно з графіком, і працює на повну потужність», — повідомив директор заводу Анатолій Ткаченко.

Паралельно зі збором врожаю LNZ Group розпочала посівну озимої пшениці. Грунт якісно оброблений під посів пшениці, витримані всі технологічні умови для зберігання вологи для дружніх сходів озимої пшениці. В планах компанії — посіяти 7 тис. га цієї культури, наразі вже висіяно 3,5 тис. га пшениці.