LNZ Group зекономить 5% затрат за рахунок власного постачання електроенергії

12 березня 2020, 12:34 1964

«Лебединський насіннєвий завод», що входить до складу LNZ Group, з березня 2020 р. самостійно постачатиме електроенергію на одне із підприємств групи.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник енергетичного напрямку LNZ Group Роман Кравець.

За його словами, ця подія фактично є стартом проєкту трейдингу електричної енергії та додає іще один продукт у портфель LNZ.

«Зараз ми протестуємо весь процес на власному підприємстві, відпрацюємо його, виявимо можливі нюанси. Адже на ринку електроенергії за останній час відбулося дуже багато змін», — говорить Кравець.

Він додає, що новий продукт з’явиться в переліку послуг LNZ Group через місяць-два.

«За попередніми розрахунками, за загальними витратами на електроенергію ми очікуємо економію до 5%. Це відбудеться за рахунок того, що ми перейдемо на власне забезпечення», — уточнив керівник енергетичного напрямку LNZ Group.


Для довідки: LNZ Group — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що входить у ТОП-25 найбільших землекористувачів України.

LNZ Group вийшла на ринок торгівлі енергоносіями з 2019 р., коли розпочала поставки природного газу на власні підприємства та іншим учасникам аграрного ринку. Пізніше компанія також отримала ліцензію на постачання електроенергії.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua