KWS покращує фінансові показники і збільшує дивіденди

10 листопада 2021, 15:28 2391

Оборот групи компаній KWS за 2020/21 фінансовий рік зросли на 2% і склали €1,31 млрд.

Як говориться у повідомленні компанії, ключові показники EBITDA та EBIT залишилися на рівні минулого року, чистий прибуток та прибуток на акцію продемонстрували значне зростання.

Так, операційний дохід Групи компаній KWS до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань (EBITDA) покращився на 2,4% і склав  €230,9  млн. Операційний дохід (EBIT) був на рівні минулого року, а саме: €137  млн, незважаючи на заплановані вищі видатки на науково-дослідну роботу та вищі витрати у зв«язку зі зміною курсу валют.

Фінансовий результат значно покращився до €5,2 млн у порівнянні з попереднім роком.

Чистий прибуток склав €110,6 млн, а прибуток на акцію становив €3,35.

Потік вільних грошових коштів за звітний період значно покращився і становить €84,2 млн, порівняно з минулорічним показником у €31,5 млн (без придбання Pop Vriend Seeds), значною мірою внаслідок жорсткішого управління оборотним капіталом та обачнішої політики капітальних витрат на фоні пандемії Covid-19.

«Минулого року наші бізнес-показники знову формувалися дуже добре, що дозволило нам значно збільшити дивіденди, — прокоментувала фінансовий директор компанії KWS Єва Кінле. — Завдяки нашій орієнтації на інноваційне насіння, ми посилюємо свої позиції на вже сформованих та нових ринках, а отже, стабільно та стійко зростаємо. Водночас ми систематично розширюємо наші пропозиції щодо цифрового ведення фермерства і таким чином надаємо додаткові послуги нашим клієнтам. У новому фінансовому році, ми продовжимо йти цим успішним шляхом і зростатимемо далі».

З огляду на успішні показники операційної діяльності компанії, правління та наглядова рада на щорічних зборах акціонерів 2 грудня 2021 року внесуть пропозицію щодо розподілу дивідендів за 2020/2021 фінансовий рік у розмірі 0,80 євро за акцію, минулого року €0,7. 


Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить в п«ятірку світових лідерів з виробництва насіння. У 2020/21 фінансовому році понад 6000 співробітників в 70 країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі 1,3 млрд євро. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 165 років. Вона спеціалізується на селекції та виробництві та продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку та соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності, та покращення стійкості до хвороб, шкідників та абіотичного стресу. З цією метою в 2019/2020 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження понад 250 млн євро.