KSG Agro посилив захист від АЧС

27 листопада 2019, 16:40 1857

Агрохолдинг KSG Agro приступив до реалізації програми посилених заходів профілактики вірусу АЧС.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу з посиланням на головного технолога свинокомплексу Юрія Шавкуна.

Як зазначається, з метою недопущення проникнення вірусу на територію свинокомплексу встановлена ??спеціальна рамка для дезінфекції в'їжджаючого автотранспорту, після чого здійснюється його 30-хвилинний відстій в спеціальних приміщеннях.

Для обробки використовуються найсучасніші дезінфектанти, протестовані залученої агрохолдингом до партнерства групою експертів на чолі з одним з кращих в Україні експертів з протидії АЧС, консультантом ряду міжнародних компаній, доцентом кафедри патанатомії Дніпропетровського аграрно-економічного університету, кандидатом ветеринарних наук Елеонорою Єсіною. Завдяки використанню її наукових і практичних напрацювань, розроблені і використовуються спеціальні розчини для дезінфекції коліс, днищ та бічних сторін автомобілів, що зводять ймовірність проникнення вірусу на підприємство практично до нуля.

Крім того, в дезінфікуючі розчини додається антифриз, що дозволяє їх ефективно використовувати при мінусовій температурі.

«Елеонора Єсіна виступатиме консультантом свинокомплексу з профілактики АЧС на постійній основі, що дозволить підприємству використовувати найсучасніші досягнення, наукові та практичні розробки для всебічної профілактики вірусу АЧС», — зазначив Юрій Шавкун.

Серед інших заходів — допуск на територію підприємства виключно співробітників та їх обов'язкова санобробка, забезпечення персоналу спецодягом та спецвзуттям (не менше 2 комплектів на людину), заборона приносити на територію підприємства продукти тваринного походження, розмежування транспортних маршрутів та ін.

Крім того, співробітникам свинокомплексу заборонено утримання свиней в домогосподарствах. Натомість їм здійснюється продаж свинини за собівартістю в спеціальному магазині. Кожен співробітник підприємства має право щомісяця придбати не менше 5 кг виробленої свинокомплексом свинини.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.