Великий виробник повністю перейде на «зелену» енергію

31 березня 2017, 09:01 3050

Компанія Anheuser-Busch InBev, в Україні представлена ПАТ «САН ІнБев Україна», оголосила про свою готовність до 2025 року на 100% перейти на закупівлі електроенергії від відновлюваних джерел.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Очікується, що реалізація даної концепції дозволить щорічно замінювати 6 терават-годин електрики на ринках присутності компанії AB InBev і допоможе поліпшити ситуацію в енергетичних секторах таких країн, як Аргентина, Бразилія, Індія, а також у країнах африканського континенту. Таке збільшення обсягу виробництва відновлюваної енергії — рівного за обсягами енергії, виробленій за один рік сонячними батареями, які займають площу понад 400 футбольних полів — сприятиме досягненню цілей в області зміни клімату, визначених у рамках парижської угоди.

«Зміна клімату має серйозні наслідки для нашої компанії, а також для суспільства, в якому ми живемо та працюємо, — сказав генеральний директор компанії AB InBev Карлос Бріто. — Скорочення обсягів споживання корисних копалин сприятливо позначається на довкіллі та на бізнесі, і ми маємо намір змінювати ситуацію на краще в цьому питанні. У нас є можливість зіграти одну з ключових ролей у битві проти зміни клімату за рахунок більш екологічних закупівель електроенергії».

У рамках даної ініціативи компанія AB InBev планує забезпечити поставку 75-85% електроенергії через угоди про прямі закупівлі. Решта 15-25% будуть отримані на власних виробничих ділянках в основному за рахунок використання таких технологій, як сонячні панелі.

Це рішення зробить AB InBev найбільшою компанією сектора споживчих товарів у світі, яка напряму закуповує відновлювану електроенергію, та дозволить скоротити викиди парникових газів у результаті операційної діяльності на 30%. Позитивний ефект від таких дій можна порівняти зі зменшенням загальної кількості автомобілів на дорогах на 500 тисяч. Крім того, орієнтація на відновлювану енергію підкреслює зобов'язання компанії AB InBev знижувати викиди парникових газів у рамках Цілей сталого розвитку ООН.

Компанія також долучилася до RE100, глобальної ініціативи корпорацій, які прийняли рішення перейти на використання відновлюваної електроенергії на 100%. RE100 очолюється міжнародною НДО The Climate Group та реалізується у співпраці з незалежною некомерційною організацією Carbon Disclosure Project, яка займається проблемами викидів СО2.

Перехід AB InBev на відновлювану електроенергію почнеться в Мексиці, де розташований найбільший пивоварний завод компанії — у м. Сакатекас. AB InBev вже підписала Угоду про закупівлі електроенергії з компанією Iberdrola на поставку 490 гігават-годин на рік.


Для довідки: ПАТ «САН ІнБев Україна» є лідером українського пивоварного ринку та представляє найбільшу в світі пивоварну компанію Anheuser-Busch InBev. ПАТ «САН ІнБев Україна» об'єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення компанії. Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Beck’s; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten; а також локальних ТМ: «Чернігівське», «Рогань», «Янтар», «Жигулевское», DAO. У 2016 році частка українського ринку ПАТ «САН ІнБев Україна» склала 30,0% у натуральному вираженні.