Компанія Порошенка випустила рекордний обсяг цукру

08 лютого 2019, 10:54 3749

Цукрові заводи «Укрпромінвест-Агро» 31 січня 2019 р. завершили сезон переробки цукрового буряку рекордними показниками обсягів виробництва.

Сезон тривав більше 150 днів, говориться у повідомленні компанії.

«Вперше за всю історію два цукрових заводи компанії переробили 2,189  млн т цукрового буряку та виробили 291 тис. т цукру, що становить 16% українського виробництва», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, вдосконалення технології виробництва, зокрема, реалізація безпрецедентного для України проекту установки колон іонообміну для декальцинації бурякового соку, дозволила компанії наростити виробництво цукру 1 категорії до 60% загального обсягу і виробляти цукор кольоровістю ICUMSA 30.

«Такі високі виробничі показники стали можливими як за рахунок росту врожайності власного буряку до 65 т/га, так і за рахунок розширення партнерських програм по вирощуванню. Більше 20% сировини, що була перероблена заводами компанії цього сезону, привезено на заводи сторонніми бурякоздавачами, що також є для «Укрпромінвест-Агро» рекордним показником», — додали в компанії.

Також уточнюється, що «Крижопільський цукровий завод» встановив галузевий рекорд за обсягом цукру, виробленого одним підприємством.

«Завод виробив 171 тис. т цукру, що є найвищим показником за всі 195 років цукроваріння в Україні», — зазначили в компанії.


Для довідки: «Укрпромінвест-Агро» — вертикально-інтегрована агропромислова компанія. Земельний банк в даний час складає 116,5 тис. Га. Основні напрямки діяльності: вирощування сільськогосподарських культур, виробництво цукру, молочне і м'ясне тваринництво, виробництво борошна. Власником компанії є Петро Порошенко.