Херсонський термінал НІБУЛОНу прийняв мільйон тон зерна

16 вересня 2016, 15:51 2001

На початку вересня перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» на Херсонщині (філія «Козацька»), що розташований на території смт Козацьке Бериславського району, прийняв свій перший мільйон тон зернових та олійних культур.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Відмічається, що за 4 роки діяльності підприємство прийняло, обробило і відвантажило близько 478,1 тис. т пшениці, 244,1 тис. т ячменю, 139,7 тис. т кукурудзи, 91,2 тис. т ріпаку та близько 57 тис. т сої, сорго і соняшнику. До співпраці з філією залучено 515 постачальників, з яких 451 — безпосередньо товаровиробники сільськогосподарської продукції.

За словами директора філії Богдана Музики, досягти такого результату вдалося завдяки злагодженій роботі професійного колективу підприємства, чисельність якого становить 100 працівників.

«Перевантажувальний термінал філії «Козацька» розташований нижче Каховського шлюзу. Це надає можливість здійснювати рейси майже круглий рік. До того ж, це другий за наближеністю до моря перевантажувальний термінал компанії», — уточнили в «НІБУЛОНі».


Для довідки: Термінал був введений в експлуатацію у 2012 р. При будівництві філії «Козацька» використовувалися виключно сучасні технології та обладнання. Так, тут вперше з усіх об’єктів компанії «НІБУЛОН» встановили модернізовані шестисекційні сушарки «МС 3180» виробництва американської компанії Mathews Company із потужністю приблизно 75 тон/годину. Окрім того, на підприємстві також було встановлено обладнання датської фірми CIMBRIA UNIGRAIN A/S. Постачальником силосного обладнання виступила компанія SCAFCO (США), зерноочисного — Buhler (Німеччина).

Об’єм зберігання зерна на перевантажувальному терміналі ТОВ СП «НІБУЛОН» в смт Козацьке становить 76 тис. т, добова потужність сушарок — 3 тис. т, добова потужність по відвантаженню на водний транспорт — 10 тис. т, силоси вологого зерна мають збільшену місткість — 250 т кожен.