Kernel відкрив цілодобовий паркінг для вантажівок у Кропивницькому

07 жовтня 2020, 13:57 2702

Kernel інвестує в розвиток дорожньої інфраструктури України. У Кропивницькому компанія відкрила цілодобовий безкоштовний паркінг для вантажівок.

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії. 

За інформацією, паркінг у Кропивницькому має розвантажити місто від крупногабаритного транспорту. Щороку компанія збільшує перевезення продукції автотранспортом, зокрема до олійноекстракційних заводів. У 2019 р. було перевезено 5 млн т зернових та олійних культур, у поточному році — вже понад 6 млн т. 

«Це значне навантаження автівок на вулиці населених пунктів, зокрема Кропивницького. Тож ми вирішили розвантажити місто від вантажівок і створити комфортні умови для перевізників-партнерів», — повідомляє директор з логістики Kernel Микола Мірошниченко. 

Для будівництва паркінгу компанія орендувала ділянку площею понад 2 га на в’їзді до Кропивницького. Тут одночасно можуть перебувати до 80 вантажних автомобілів. Окрім паркомісць, на території облаштували зони для відпочинку й харчування водіїв, санвузли та душові. Однак поки що робота побутового блоку обмежена через карантин. 

«Водії можуть відпочити після дороги та не хвилюватися за вантаж, адже на стоянці встановлені камери відеоспостереження. Крім того, на пропускному пункті працює диспетчер. Водіїв завчасно повідомляють, коли їм потрібно заїжджати на завод для вивантаження», — зазначає керівник відділу забезпечення автотранспортом Kernel Валерій Влас. 

Завдяки будівництву паркінгу робота з перевізниками стала більш організованою та оперативною, спрощено рух легкового транспорту в місті, збільшилися обсяги приймання сировини на Придніпровському олійноекстракційному заводі. 

«Якщо раніше вивантаження вантажівки займало годину, то зараз — до 40 хвилин. Крім того, за добу приймаємо понад 4 тис. т насіння. Це на 500 т більше, ніж до експлуатації паркінгу», — констатує директор Придніпровського ОЕЗ Ярослав Григорчук. 

Як зазначив Микола Мірошниченко, Kernel і надалі інвестуватиме у розвиток інфраструктури України. Такі ж паркінги компанія вже будує в Чорноморську Одеської області та Старокостянтинові Хмельницької області.