ІМК вивела із сівозміни сою

21 травня 2020, 09:08 1929

ІМК 19 травня завершила весняну посівну кампанію 2020 року.

Як говориться у повідомленні компанії, всього було посіяно 26 тис. га соняшнику та 69 тис. га кукурудзи.

«При плануванні посіву цьогорічного ярого клину нами було прийнято рішення вивести із сівозміни сою. Причини — нижча, порівняно з іншими вирощуваними в ІМК культурами, економічна ефективність та зміна погодно-кліматичних умов.

Тому ми сфокусувались на двох ярих культурах — кукурудзі та соняшнику, посів яких здійснили в заплановані часові терміни, незважаючи на специфічні умови посівної, спричинені, перш за все, необхідністю дотримуватись всіх карантинних обмежень, зумовлених пандемією коронавірусу, а також досить прохолодною весною з великою кількістю опадів», — прокоментував операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, тепер спеціалісти компанії концентруються на захисті посівів і з оптимізмом дивляться на перспективи гарного врожаю


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123 тисячі гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2019 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $7,3 млн і EBITDA $39,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.