ІМК встановила історичний рекорд урожайності кукурудзи

04 грудня 2018, 11:29 2684

ІМК 30 листопада 2018 р. завершила обмолот кукурудзи, поставивши таким чином крапку у зернозбиральній кампанії сезону-2018.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, всього із площі 68,4 тис. га було намолочено понад 762 тис. т кукурудзи, бункерна урожайність склала 11,1 т/га, що є рекордним показником за усі 11 років діяльності компанії, і перевищує попередній найкращий результат в ІМК на 22%, а також середній показник в Україні на 44% (за даними Мінагропроду станом на 30 листопада 2018 середня урожайність кукурудзи в Україні становила 7,7 т/га).

«Можемо зі всією впевненістю сказати, що у 2018 році культура, на яку ми в компанії робимо основну ставку, адже під посівами кукурудзи зосереджено понад половину всіх земель ІМК, нас не підвела, і отриманим результатом ми дуже задоволені», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, правильно підібрана високоінтенсивна технологія, з акцентом на використанні найкращих гібридів, високоякісних оригінальних засобів захисту, високоефективної широкозахватної техніки та найновіших досягнень точного землеробства, дала компанії змогу бути впевненими, що закладено найкращий потенціал. А конкурентна система мотивації персоналу, чітко розплановані весняно та осінньо-польові операції, злагоджена робота елеваторів компанії і сприятливі погодні умови дозволили ІМК своєчасно зібрати рекордний врожай.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 129,6 тис. га землі в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2017 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $17,8 млн і EBITDA $39,1 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.