ІМК підбила підсумки весняної посівної 2018 р.

23 травня 2018, 09:11 3935

В агрокомпанії ІМК 20 травня було завершено основний посів ярих культур.

Цьогоріч було посіяно 69,5 тис. га кукурудзи, 23,8 тис. га соняшнику, 11 тис. га сої та 900 га кормових культур, говориться у повідомленні компанії.

«Кожна посівна не схожа одна на одну. От і в поточному році погодні умови, передусім надмірна зволоженість ґрунту внаслідок значних опадів у вигляді снігу взимку та в березні, змусили нас розпочати весняно-польові роботи на 10 днів пізніше запланованих термінів. При цьому всі роботи, а саме підживлення озимини, внесення мінеральних добрив під ярі культури, закриття вологи та посів були розпочаті фактично одночасно. Але ані люди, ані техніка не підвели», — розказав операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, саме злагоджена робота всіх виробничих ланок, використання високоефективної техніки (в тому числі і придбаної в поточному сезоні), розширення використання передових технологій точного землеробства дали змогу здійснити посів ярих культур в термін, на 15% коротший аніж попереднього року.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 129,6 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована в 2007 році.ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

У 2017 році IMК отримала чистий прибуток у розмірі $ 17,8 млн і EBITDA $ 39,1 млн.