HarvEast зберіг урожай на рівні минулого року

28 вересня 2016, 10:04 2029

HarvEast завершив збирання врожаю 2016 р. намолотивши 111 тис. т ранніх зернових і близько 47 тис. т олійних культур. Середня врожайність ранніх зернових склала 27,5 ц/га.

Про це в ході прес-сніданку розповів генеральний директор групи Дмитро Скорняков.

Він уточнив, що за сумарними показниками урожай цього року залишиться на рівні 2015 р.

«Не дивлячись на складні погодні умови 2016 р. HarvEast впорався з поставленим завданням і зберіг врожайність минулого року. На сьогоднішній день у нас в обробці трохи більше 80 тис. га орних земель. Ми як і раніше сфокусовані на виведенні землі з так званої «сірої зони». Продовжуємо своєчасно виплачувати пайовикам орендну плату за паї, які не обробляються ось уже другий рік. Дуже сподіваємося, що ситуація зміниться, і нам вдасться збільшити земельний банк за рахунок введення в експлуатацію полів, які на сьогоднішній день заміновані, а це близько 20% землі HarvEast», — зазначив генеральний директор групи.


Для довідки: HarvEast — сільськогосподарський холдинг. Основні напрямки діяльності: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво. Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 р. на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група «Смарт-Холдинг».


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua