HarvEast та MAS Seeds розширюють співпрацю у виробництві насіння

03 листопада 2021, 11:35 2051

HarvEast та MAS Seeds підписали трирічний договір щодо вирощування гібридів кукурудзи та соняшнику на полях HarvEast під виробничі потреби MAS Seeds.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Це вже третій контракт між HarvEast та MAS Seeds.

Як зазначається, за 6 років спільної роботи партнери напрацювали оптимальні рішення для вирощування насіння, якість якого віповідає європейським і українським стандартам. Встановлені агрохолдингом HarvEast системи зрошення на виробничих ділянках MAS Seeds дозволяють мінімізувати погодні ризики та отримувати очікувану врожайність.

Крім того, у 2022 році HarvEast та MAS Seeds домовились суттєво розширити посівні площі під ділянки гібридизації кукурудзи та соняшнику. Запланована площа під соняшник складе 112 га. Під кукурудзу буде відведено в Курахівському районі Донецької області 280 га, що на 114 га більше, ніж у попередній період.

У зв'язку зі збільшенням обсягів співпраці з MAS Seeds наступного року HarvEast планує придбати та ввести в експлуатацію три додаткові зрошувальні машини. Загальна кількість зрошувальних машин досягне 6 одиниць.

«Успішне партнерство HarvEast та MAS Seeds щодо гібридизації насіння соняшнику та кукурудзи впродовж 6 років, а також масштабні інвестиційні внески агрохолдингу до системи зрошення та впровадження точного землеробства зумовили розширення рамок нашої співпраці. Цього року сподіваємось отримати ще більш високі результати з незмінно високою якістю насіннєвого матеріалу», — зазначив генеральний директор MAS Seeds Україна Сергій Тимошенко.

«Ми отримали унікальну експертизу від одного з провідних світових брендів, навчились вирощувати для замовника насіння найвищого ґатунку та зараз розвиваємо власний насіннєвий напрям. Варто зазначити, в 2021 році наше насіння вперше було експортовано до Європи, що свідчить про його високу якість та міжнародне визнання», — повідомив генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua