Grain Alliance запустила другу чергу елеватора на Чернігівщині

03 листопада 2021, 13:54 2061

Другу чергу Ніжинського елеватора Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») відкрили 2 листопада 2021 р.

Потужність елеватора зросла до 71 тис. т, повідомляється у повідомленні Чернігівської облдержадміністрації.

Як зазначається, для реалізації проєкту була використана унікальна для України технологія енергозбереження. Адже усі потужності підприємства працюють винятково на твердому паливі — пелетах із рослинних матеріалів.

«Проєкт реалізовується за безпосереднього співробітництва з Європейським банком реконструкції і розвитку. Шведські інвестори вклали сюди 230 млн грн. Унікальний «зелений» Ніжинський елеватор є прикладом газової незалежності та екологічного виробництва», — прокоментував голова Чернігівської ОДА В«ячеслав Чаус.

Будівництво другої черги розпочалося у лютому нинішнього року. Розширення виробничих потужностей забезпечило не тільки збільшення можливостей підприємства, а й кількості робочих місць (на сьогодні тут працюють 40 людей).


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.