Grain Alliance передумала виготовляти борошно

12 лютого 2019, 11:55 1907

Компанія Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») мала намір збудувати власний борошномельний комплекс, але відмовилась від цих планів.

Про це повідомив комерційний директор Grain Alliance Таїр Мусаєв, пише AgroTimes.

За його словами, це відбулось через зміну кон'юнктури ринку — виробляти борошно для українських підприємств стало невигідно через високу конкуренцію.

«В Україні найбільша кількість трейдерів, які торгують борошном, і тому конкуренція на цьому ринку є дуже великою. Такого немає в жодній з країн Чорноморського регіону — ні в Росії, ні в Білорусі», — зауважив Таїр Мусаєв.

Він зауважив, що проект з виробництва борошна може почати приносити прибуток через 10 років, однак компанія розглядає інвестиції лише в проекти з терміном окупності не більше 3 років.

«Поки що ми не зробили великих інвестицій у цей проект, тому можемо вчасно зупинитись і відмовитись від нього», — зауважив комерційний директор Grain Alliance.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.