Grain Alliance розпочала обмолот соняшнику

31 серпня 2018, 10:44 2737

Компанія Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») 27 серпня розпочала збір соняшнику.

Як говориться у повідомленні компанії, у роботу включились працівники усіх регіональних дирекцій компанії у Південній Полтавщині, Північній Полтавщини, Черкащині та Київщині. Збір соняшника у Чернігівському регіоні традиційно розпочнеться пізніше, адже це північний регіон, тут за прогнозами він стартуватиме з 8-10-го вересня.

«Вже маємо перші непогані результати. У Черкащині урожайність гібриду соняшника НК Бріо становить 34 центнера з гектару, у Південній Полтавщині урожайність НК Бріо — 33-33,2 центнера з гектару. У компанії ж посіяно 4 гібриди соняшника Фламенко, Діамантіс, НК Бріо, НК Неома. З часом побачимо урожайність інших гібридів соняшнику», — повідомив перший заступник генерального директора компанії Богдан Черемха.

Як зазначається, у Київському регіоні посіяно 2,47 тис. га соняшнику. Тут вже зібрали соняшник на площі 244 гектара.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.