Grain Alliance змінює технологію виробництва

27 квітня 2018, 09:18 3626

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») у цьому році вирішила змінити технологію виробництва культур на своїх полях.

Як говориться у повідомленні компанії, для цього проводиться переобладнання тракторного та сівалкового парку. Також Grain Alliance придбала сівалку Pöttinger, яка буде працювати на таких культурах, як озима пшениця, соя, соняшник і ріпак

«Буде сіяти ці культури з одним трактором. Це дасть зменшення затрат на один гектар. Адже зменшиться  кількість  тракторів, що працюватимуть  у полі, і кількість витрат пального, бо буде менше проходів. Також зросте зарплата механізаторів. І найголовніше, збільшиться урожайність через ефективне використання землі», — пояснив заступник директора Північнополтавського регіону Василь Рева.

Також зазначається, що сьогодні сновні зусилля в компанії будуть прикладати на підняття ефективності сільськогосподарського виробництва.

«Півроку тому у компанії прийняли стратегію на підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, на ефектизацію роботи підприємства. Наразі вже йдуть перші ластівки — зміна технічного забезпечення. Взагалі, прийнято рішення про розробку стратегії на найближчі 2-3 роки — про здійснення інвестицій у сільськогосподарське виробництво, зокрема, придбання більш сучасних агрегатів»,  — сказав президент компанії Grain Alliance Євгеній Радовенюк.

За його словами, через 3-4 місяці буде прийнята стратегія технічного переоснащення компанії, план цієї роботи вже схвалено радою засновників. Тому наступні ластівки будуть з«являтись у господарствах вже найближчим часом.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.