Grain Alliance готова до посівної

16 березня 2018, 15:41 3728

Компанія Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») готова до початку весняно-польових робіт — закуплене насіння, добрива та паливно-мастильні матеріали.

Про це заявив перший заступник генерального директора підприємства Богдан Черемха, говориться у повідомленні компанії.

За його словами, для весняно-посівної кампанії закуплено увесь посівний матеріал — нове і адаптоване до ґрунтово-кліматичних умов холдингу насіння гібридів кукурудзи,  увесь посівний матеріал соняшнику.

«У гібридній структурі посівних площ 50% — це гібриди соняшника, що вирощуються за клеарфілдськими (Clearfiel) технологіями, і 50% — гібриди соняшнику, що вирощуються за звичайними традиційними технологіями…  Вперше в Україні компанія впровадила посухостійкі високопродуктивні середньоранньої стиглості і середньостиглі сорти сої — канадської селекції», — повідомив Черемха.

Він також додав, що у повному обсязі закуплені усі види мінеральних добрив: аміачна селітра, вапняково-аміачна селітра, карбамід, діамофоска, нітроамофоска, сульфоамофос. Також закуплений в повному обсязі низькобіуретний карбамід єгипетського виробництва на всю площу позакореневого підживлення посівів. Повністю завезені на склади паливно-мастильні матеріали для всього періоду посівної кампанії аж до збирання ранніх зернових.

«У цьому році в нас сформовані усі робочі плани, графіки, ми бачитимемо рух кожного агрегату й обприскувача на полях. Ми промоделювали технічне виконання всіх операцій вирощування усіх культур 2018 році в електронному форматі з врахуванням тракторного парку, парку ґрунтообробної та посівної техніки. В повній мірі промодельовано збирання врожаю с/г культур з врахуванням комбайнового парку, дозріванням культур, особливостей сортів і гібридів, та зональних особливостей кластерів. Розписали рух кожного агрегату…», — додав Черемха.

За його словами, до посівної кампанії проведено навчання агрономічної та інженерної служб, а також механізаторів посівних комплексів і, зокрема, тих, котрі обслуговують самохідні обприскувачі. На сьогодні вся техніка готова до виходу у поле.

«Передбачено придбання багатоопераційного комплексного агрегату. Цей комплекс в один прийом буде проводити всі операції: підготовку ґрунту, посів, одночасне внесення стартових добриві, післяпосівне прикотковування», — сказав Черемха.

Він також зазначив, що моніторинг посівів озимої пшениці показав, що усі посіви на площі більше 7 тис. га у доброму і відмінному стані. Було встановлено, що за осінній і зимовий періоди випало опадів в достатній кількості, що відповідає нормативній базі вирощування культур на даний момент. Найближчим часом компанія приступить до ранньовесняного підживлення посівів озимої пшениці,  додав він.

«Щодо структури посівів, то вона була переглянута, і при її затвердженні ми виходимо перш за все із чергування культур сівозміни. Не вдаючись у цифри, скажу, що в структурі посівних площ обов'язковою є присутність зернових, олійних, технічних та кормових культур. Основними культурами, які вирощують в компанії, є: озима пшениця, кукурудза, соняшник, соя, льон, горох, культури органічної сівозміни і кормова група. «Органік стандарт» сертифікувала 50% полів органічної сівозміни компанії, які відповідають вимогам європейських стандартів у вирощуванні органічних культур», — підсумував Черемха.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.