ДПЗКУ виводить на ринок соняшникову олію під своєю торговою маркою

11 квітня 2019, 13:05 2482

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) у квітні розпочне продаж  під власним торговим знаком рафінованої соняшникової олії.

Як говориться у повідомленні компанії, рафінована соняшникова олія виморожена марки «П» виготовляється підприємствами-партнерами на замовлення держкорпорації. Для переробки використовується високоякісне насіння соняшнику, закуплене корпорацією.

«Під час виробництва продукт у декілька етапів очищається від домішок, тому соняшникова олія не пригорає та не окислюється при приготуванні їжі. Весь процес виробництва контролюють представники корпорації, якість готової продукції підтверджують сертифікати відповідності міжнародним стандартам ISO 22000. Розливається олія у пляшки ємністю 1л та 5л під торговим знаком «Державна продовольчо-зернова корпорація України», — говорится у повідомленні.

У майбутньому корпорація планує продавати власну олію і на зовнішні ринки.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт.