ДПЗКУ цьогоріч значно розширить форвардні закупівлі

07 квітня 2017, 10:08 1954

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) у цьому році планує розширити масштаби форвардної кампанії.

На даний час корпорація отримала заявок від сільгоспвиробників на суму авансування більш ніж 160 млн грн. І це вже в 1,5 рази більше, ніж за весь форвард минулого року, повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства.

За словами в. о. голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Олександра Григоровича, в цілому в рамках форварду заплановано закупити 200 тис. т озимої та ярої пшениці, 100 тис. т озимого та ярого ячменю, 200 тис. т кукурудзи і 50 тис. т сої. Але якщо будуть запропоновані додаткові обсяги, ДПЗКУ не відмовить у закупівлі.

«Ми отримали заявок від сільгоспвиробників на суму авансування більш ніж 160 млн грн. Але це тільки заявки по озимим культурам. Які обсяги ярих зернових будуть запропоновані сільгоспвиробниками в рамках весняного форварду, поки говорити рано, адже весняна посівна тільки-тільки почалася», — зазначив Олександр Григорович.


Для довідки: ДПЗКУ створено урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,75 млн т зернових вантажів на рік.