ДПЗКУ збільшує потужності з виробництва круп

12 лютого 2019, 10:31 2086

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» в лютому 2019 р. встановила на філії «Черняхівський елеватор» нову лінію, яка фасуватиме харчові продукти під торгівельною маркою ДПЗКУ.

Як говориться у повідомленні ДПЗКУ, зокрема, на підприємстві установили пневмомеханічний фасувальний автомат з ваговим дозатором АФ-50-В, котрий здатен фасувати щохвилини 30 упаковок круп та цукру у м`які полімерні пакети.

«Завдяки цьому обладнанню ДПЗКУ зможе під власною торгівельною маркою виробляти гречану крупу, рис та цукор, згодом — і манну крупу», — говориться у повідомленні.

Готові харчові продукти на підприємствах ДПЗКУ вироблятимуться відповідно системі управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.

Також уточнюється, що завдяки нарощуванню власного виробництва та продажу готових фасованих харчових продуктів, лише за липень-жовтень 2018 року ДПЗКУ продала на внутрішній ринок 36,3 тис. т борошна і висівок, що на 56% більше показників минулого року та на 22% більше від планових показників.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт.