ДПЗКУ збільшила плату за землю на Херсонщині

30 листопада 2021, 17:00 5349

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» збільшило орендну плату за земельні ділянки мешканцям смт Велика Лепетиха (Херсонська обл.) з метою збереження земельного банку корпорації.

Про це йдеться у повідомленні ДПЗКУ.

Так, за 2021 р. орендна плата складе 4795 грн за 1 (один) га (з урахуванням податку з доходів фізичних осіб, військового збору) та з 1 січня 2022 р. — 4969 грн за 1 (один) га (з урахуванням податку з доходів фізичних осіб, військового збору).

«Збереження земельного банку, зосередженого на філії «Великолепетиський елеватор», має важливе значення для корпорації, як і кожен орендодавець, який співпрацює з нами. Тому Правлінням АТ «ДПЗКУ» було прийнято рішення збільшити орендну плату до рівня ринкової в регіоні», — зазначила в.о. заступника голови правління корпорації Світлана Самсонова.

Уточнюється, що посівні площі АТ «ДПЗКУ» на сьогодні зосереджені на філії «Великолепетиський елеватор» та складають 4,8 тис. га, більша частина вже засіяна озимими культурами.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має в своєму складі два власних річкові термінали (Голопристанський і Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження зерна на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ впроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000: 2005 НАССР.