ДПЗКУ пішла до аграріїв за зерном напряму

22 жовтня 2016, 07:30 2637

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) з початку 2016/17 МР збільшила частку закуплених безпосередньо у сільгоспвиробників зернових та олійних культур до 51% в порівнянні з минулорічними 22%.

Про це розповів директор департаменту закупівель ДПЗКУ Віктор Кравченко, повідомляють в корпорації.

«За 1 квартал поточного маркетингового року корпорація закупила більше 1 млн т збіжжя, з яких 960 тис. т призначені для експорту, а 50 тис. т — для власної переробки. Минулого року за аналогічний період відсоток придбаного у сільгоспвиробників зерна сягав лише 22% при загальній кількості закуплених 1,12 млн т», — зазначив Віктор Кравченко.

Окрім того, за словами директора департаменту закупівель, у нинішньому році збільшилась частка зерна, придбаного на власних елеваторах ДПЗКУ.

«Ми значною мірою покращили відсоток придбання збіжжя на власних елеваторах. Якщо минулого року на власних елеваторах було придбано лише 52% зернових, то цьогоріч цей показник збільшився до 62%», — додав він.

Також в ДПЗКУ нагадали, що наприкінці вересня була запущена програма закупівель зерна за фіксованими ставками.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі загальні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.