ДПЗКУ розпочала форвардну програму по зерну урожаю-2021

20 жовтня 2020, 11:46 2265

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» розпочинає осінню програму закупівель зерна врожаю 2021 року.

Як говориться у повідомленні компанії, проводитиметься закупка таких культур: пшениця 3 класу, ячмінь 3 класу, жито 1 та 2 класів, кукурудза 3 класу. Мінімальна закупівельна партія — 100 тонн. 

«Для участі в осінній програмі виробники повинні мати досвід вирощування с/г культур від 2-х років. АТ «ДПЗКУ» обов«язково проводить оцінку фінансового стану потенційного постачальника та посівних площ, за результатами якої приймається рішення про укладання договору. При прийнятті рішення враховується фінансова стабільність, позитивна кредитна історія та надійна ділова репутація агровиробника, а також висновки страхових експертів щодо стану посівів зернових», — зазначають в компанії.

Також обов«язковими умовами укладання договору є страхування посівів майбутнього врожаю, який передається в заставу, та оформлення Товарної аграрної розписки (або Договору застави за рішенням АТ «ДПЗКУ») з метою мінімізації ризиків, пов«язаних з неналежним виконанням договорів.

«Після підписання всіх необхідних договорів та надання документів, попередня оплата складатиме 3,6 тис. грн  з урахуванням ПДВ за одну тонну законтрактованого зерна. Відсоткова ставка за користування коштами становить від 9,5% до 13% річних в гривні. За програмою лояльності постійні клієнти можуть отримати додаткову знижку 0,5% до базової відсоткової ставки. Остаточний розрахунок за ринковими цінами після поставки зерна», — уточнили в ДПЗКУ.

Агровиробники мають подати заявку на участь у програмі закупівель до регіональних відділень корпорації. 


Для довідки: у жовтні «Аграрний фонд» розпочав форвардну програму закупівлі зерна урожаю-2021. 

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ запроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.