ДПЗКУ «йде» до Туреччини

21 лютого 2017, 13:11 2515

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) налагоджує двосторонні відносини із Зерновою радою Туреччини (ТМО).

За повідомленням прес-службы ДПЗКУ, відбулась офіційна зустріч представників ДПЗКУ з генеральним директоратом ТМО за участю заступника міністра продовольства, сільського господарства і тваринництва Турецької Республіки Мехмета Даніша.

Під час зустрічі представники держкорпорації ознайомились із особливостями турецького ринку зернових, напрямками діяльності Зернової ради Туреччини та презентували можливості і потенціал ДПЗКУ.

Окрім того, сторони обговорили можливі напрямки подальшої співпраці у сфері сільського господарства.

У ході візиту делегація ДПЗКУ також відвідає Зернову біржу Туреччини та ознайомиться з особливостями виробництва борошна на прикладі роботи борошномельного заводу у регіоні Полатлі.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.