Державі повернули елеватор на Чернігівщині

26 червня 2017, 12:08 2344

Вищий господарський суд України підтвердив рішення судів першої та апеляційної інстанції про повернення у державну власність хлібоприймального підприємства у Бобровицькому районі Чернігівської області.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Чернігівської області.

Як зазначається, прокуратура у вересні 2016 р. звернувся до суду, оскільки внаслідок порушення вимог закону посадові особи Бобровицької міської ради за відсутності згоди Кабінету Міністрів України, а також заборони на приватизацію майна хлібоприймальних підприємств, у 2011 році передали цілісний майновий комплекс площею 30 тис м2 вартістю 10 млн грн у власність приватному товариству.

Господарським судом області в грудні минулого року позов про визнання недійсним і скасування рішення задоволено у повному обсязі. Вказане рішення залишено без змін і судом апеляційної інстанції.

«Водночас непогоджуючись із ухваленим рішенням відповідач оскаржив його до суду касаційної інстанції. Наразі 19.06.2017 Вищий господарський суд України врахував обґрунтовані доводи прокурора та залишив рішення судів першої та апеляційної інстанції без змін», — підкреслили у прокуратурі.