Держрезерв ввів оцінювання ефективності співробітників

20 квітня 2018, 16:55 3690

У центральному апараті Державного агентства резерву України впроваджено оцінювання діяльності державних службовців за ключовими показниками ефективності (KPI).

Як говориться у повідомленні Держрезерву, для оцінки ефективності кожного співробітника згідно його напрямку відповідальності було розроблено та затверджено  КРІ — конкретні та вимірювані показники, які співробітник має виконати за встановлений період часу. Такий підхід дозволяє розкрити потенціал кожного працівника, мотивувати його на покращення роботи, нові досягнення, а також забезпечує прозорість державної служби.

«Для Держрезерву така практика не нова, адже ще у 2016 році ми розробили систему стратегічних цілей для керівників державних підприємств і успішно її застосовуємо й досі. Запровадження КРІ та нової системи мотивації кардинально збільшило прибутковість економічно активних підприємств системи, а це, в свою чергу, підвищило відрахування до державного бюджету України, унеможливило прояви корупції та зловживання», — зауважив голова відомства Вадим Мосійчук.

У 2017 році було затверджено диференційовану систему розрахунку премій також для керівників державних організацій залежно від результатів їх діяльності. Разом із іншими факторами це позитивно вплинуло на фінансовий результат. В період з 2015 по 2017 роки загальний показник прибутку всіх активних підприємств системи зріс у 2,3 рази.

Позитивним моментом в Держрезерві називають те, що місячний дохід керівника підприємства чи організації разом із преміями може складати від 20 до 40 тис. грн, залежно від обороту підприємства, показників фінансово-господарської діяльності та розрахованих показників КРІ. Зарплатня рядових співробітників підприємств та організацій також зростає.

«Правильно мотивовані співробітники значно ефективніші в своїй роботі. Цей факт доведено світовою практикою. Тому ми разом із фахівцями кадрової служби детально і виважено підійшли до кожного КРІ і будемо оперативно реагувати на будь-які труднощі. Головне, чого ми прагнемо, це перейти від орієнтації на процеси до реальних результатів. Запевняю вас, вже до кінця поточного року ми їх побачимо», — наголосив Вадим Мосійчук.